ПотеклоМодификацииПакување
100 % природно
                                 /
Ќесичка (блага/лута)
Шарена сол лута е традиционален македонски зачин кој се прави од мелена пченка, која потоа се пече. На пченката се додава сол и зачините чубрица, оригано и ноктец. Тоа е благата шарена сол, а за истата да стане лута потребно е само да се додаде уште зачинот буковец лут. 

Достапен во: Тинекс, Рамстор, Жито маркет, Стокомак, Веро, Пакет.мк, Маркет Зур, Кипер, Кам, Гранап, Гиго Трејд, Омер Компани, Дил Маркетс, Атва Маркет, Балкопром, Футура, Дисконт М, Рисал.