Нутритивни вредности во 100 грама 
Калории
Јаглехидрати
Масти

Вода
Натриум
Калиум
Калциум
Магнезиум
Железо
Селен
Витамин

 
271 kcal
60,56 гр
 7,040 гр
             7,640 гр            

      77 мг
  1522 мг
  1990 мг
    346 мг
 82,71 мг
 4,50 мцг
 А, К, Ц

Бета каротин
Фолна к-на
ПотеклоМодификацииПакување
100 % природноБез ГМОЌесичка 
Ориганото е исушеното ливче и врвот од цветот на растението Origanum majorana. Се нарекува, уште и сладок мајоран. Потекнува од медитеранскиот регион на Европа и западна Азија, а денес се одгледува и во северните клими, но кога ќе дојде зима, растението не успева да преживее. Неговите свежи или суви ливчиња се употребуваат за зачинување на многу јадења, пренесувајќи топол, ароматичен, помалку остар и горчлив вкус. Ориганото е особено ценето поради вкусот  што го дава на меса како колбаси, живина, риба, потоа на сосови, чорби, јајца, зеленчук и разни салати. 

Достапен во: Тинекс, Рамстор, Жито маркет, Стокомак, Веро, Пакет.мк, Маркет Зур, Кипер, Кам, Гранап, Гиго Трејд, Омер Компани, Дил Маркетс, Атва Маркет, Балкопром, Футура, Дисконт М, Рисал.