Морското оревче е зачин направен од семето на дрвото мускатно оревче (Myristica fragrant), домородно индонезиско зимзелено дрво кое е извор на два популарни зачини: мускатно оревче и боздоган. Морското оревче е внатрешното семе, додека боздоганот е црвената, чипкаста супстанца што го покрива семето. Морското оревче е типичен есенски зачин, често се наоѓа во есенските десерти и пијалоци. Може да се користи и во солени јадења, како што е супа од тиква, и добро се комбинира со рецепти на база на крем или сирење, како што е зеленчуков гратин.

Достапно во: ВЕРО, РАМСТОР, ТИНЕКС, ЗУР, ДИМ, ГИГО, ФУТУРА, ОМЕР, ДИСКОНТ М, МБ ИЛИНДЕН, ЕР ГРОС, ИРНЕКС, ПАНИ.

Достапно во тегличе: ВЕРО, РАМСТОР, ТИНЕКС, ФУТУРА, ПАНИ.