Нутритивни вредности во 100 грама 
Калории
Протеини
Јаглехидрати
Масти

Натриум
Калиум
Калциум
Железо
Фосфор
Витамин

 
253 kcal
 19,96 гр
 55,82 гр
   4,43 гр
    208 мг

 3,308 мг
  1784 мг
 48,78 мг
    543 мг
    А, Ц  
                          
                            
ПотеклоМодификацииПакување
100 % органскиБез ГМОЌесичка / Тегличка
Копар (Anethum graveolens), билка која потекнува од медитеранските држави и Југоисточна Европа. Денес се одгледува и во Индија како и во Северна Америка. Целото растение е ароматично, има топол и помалку остар вкус, а неговите листови се додаваат во риба, салати, супи, сосови а особено за зачинување на туршија од кисели краставички. 

Достапен во: Тинекс, Рамстор, Жито маркет, Стокомак, Веро, Пакет.мк, Маркет Зур, Кипер, Кам, Гранап, Гиго Трејд, Омер Компани, Дил Маркетс, Атва Маркет, Балкопром, Футура, Дисконт М, Рисал.