Сувото грозје е добар извор на растителни влакна, кои го помагаат нашето варење и ги намалуваат стомачните проблеми. Сувото грозје е најчесто користено овошје во светот.

Достапено во: Тинекс, Рамстор, Жито маркет, Стокомак, Веро, Пакет.мк, Маркет Зур, Кипер, Кам, Гранап, Гиго Трејд, Омер Компани, Дил Маркетс, Атва Маркет, Балкопром, Футура, Дисконт М, Рисал.