Зачинот кој ја крие тајната за добра Цезар салата

Интересниот тарагон е „витален“ зачин од кујната на многу европски земји, а посебно е познат и користен во Франција. Важи за префинет зачин кој има нежен слатко-горки вкус со арома слична на анасон, па дава посебен печат на вкусот на јадењата.

Прочитај повеќе

Мајчина душица

Мајчината душица е незаменлива состојка во македонската, француската, шпанската, мексиканската и латиноамериканската кујна.

Прочитај повеќе

Со куркума во борба против депресија

Куркумата е цветно растение, Curcuma longa од семејството на ѓумбир, Zingiberaceae, чии корени се користат при готвење.

Прочитај повеќе