Нутритивни вредности во 100 грама 
Калории
Протеини
Јаглехидрати
Масти
Природни влакна

Натриум
Калциум
Железо
Магнезиум
Фосфор
Калиум
Цинк
Рибофлавин
Тиамин 
Витамин
295 kcal
22,77 гр
50,22 гр
   7,24 гр
    7,4 гр

     62 мг
 1139 мг
  32,3 мг
   347 мг
   313 мг
                        3020 мг
                           3,9 мг
                       1,339 мг
                       0,251 мг
                         А, Ц, Б6
ПотеклоМодификацииПакување
100 % природноБез ГМОКесичка
Тарагон, или уште познат како естрагон е автохтона билка која потекнува од Јужна Европа, а денес може да се најде во посушните предели на Северна Америка, Јужна Азија и Сибир. Интересниот тарагон е „витален“ зачин од кујната на многу европски земји, а посебно е познат и користен во Франција. Важи за префинет зачин кој има нежен слатко-горки вкус со арома слична на анасон, па дава посебен печат на вкусот на јадењата. Тарагонот е познат како моќен носител на вкусови во кујната, почнувајќи од салати, па до главни јадења со месо и риба, во преливи и интересни прилози за гарнирање.

Достапен во: Тинекс, Рамстор, Жито маркет, Стокомак, Веро, Пакет.мк, Маркет Зур, Кипер, Кам, Гранап, Гиго Трејд, Омер Компани, Дил Маркетс, Атва Маркет, Балкопром, Футура, Дисконт М, Рисал.