Нутритивни вредности во 100 грама 
Калории
Јаглехидрати
Масти

Вода
Натриум
Калиум
Калциум
Магнезиум
Железо
Фосфор
Витамин
 285 kcal
 52,04 гр
   6,03 гр
               11,3 гр            

    344 мг
  1924 мг
  1488 мг
    602 мг
 87,47 мг
    276 мг
 А

 
ПотеклоМодификацииПакување
100 % органскоБез ГМОКесичка / Тегличка
Нане или ботанички наречено Mentha piperita, е добро познато и многу користено лековито растение помеѓу широката маса на луѓе. Тоа има пријатен вкус и се користи како популарна арома при производство на храна и пијалаци. Во исхраната може да се консумира свежо, суво како зачин или пак во форма на чај. Чајот од нане може да се направи од суви или од свежи исечкани листови. Маслото на нане се нанесува врз кожата, а може да се користи при инхалации. Активните состојки најповеќе може да се искористат од маслото од нане, но голема ефикасност има и чајот од листовите од нане.

Достапен во: Тинекс, Рамстор, Жито маркет, Стокомак, Веро, Пакет.мк, Маркет Зур, Кипер, Кам, Гранап, Гиго Трејд, Омер Компани, Дил Маркетс, Атва Маркет, Балкопром, Футура, Дисконт М, Рисал.