Нутритивни вредности во 100 грама 
Калории
Протеини
Јаглехидрати
Масти

Натриум
Калиум
Калциум
Железо
Фосфор
Тиамин
Ниацин
Витамин
272 kcal
  6,73 гр
68,73 гр
  5,91 гр
     24 мг

1,051 мг
 2,132 гр
 37,88 мг
    140 мг
 0,366 мг
                          4,08 мг
                            А, Ц
ПотеклоМодификацииПакување
100 % природноБез ГМОЌесичка / Тегличка
Чубрица (Satureja hortensis), потекнува од Евроазија и Северна Африка, а се одгледува во повеќе клими, особено во Франција и Шпанија. Сувите ливчиња и цветните врвови на чубрицата се употребуваат за зачинување на многу јадења, особено живина и смеси, и е честа состојка во комплетите за супи. Сувите ливчиња се зеленкасто кафени и имаат мирисна арома и малку остар и топол вкус. 

Достапен во ќесичка: Тинекс, Рамстор, Жито Велес, Грандпром Зур, Гиго Трејд, Гранап, Омер компани, Денар дисконт, МБ Илинден, Футура, Меше промет, Шопе, Карат, Семафор, Балкопром, Монтенегро.
Достапен во тегличка: Тинекс и Жито Велес.