Мајчината душица (позната и како темјаника) е повеќегодишно растение и е неизоставен дел од нашата традиција. Чајот од мајчина душица е природен лек за многу болести.

Достапен во: Тинекс, Рамстор, Жито маркет, Стокомак, Веро, Пакет.мк, Маркет Зур, Кипер, Кам, Гранап, Гиго Трејд, Омер Компани, Дил Маркетс, Атва Маркет, Балкопром, Футура, Дисконт М, Рисал.