Мајчина душица

Мајчината душица е незаменлива состојка во македонската, француската, шпанската, мексиканската и латиноамериканската кујна.

Прочитај повеќе

Со куркума во борба против депресија

Куркумата е цветно растение, Curcuma longa од семејството на ѓумбир, Zingiberaceae, чии корени се користат при готвење.

Прочитај повеќе